4 февруари 2015 г.

Акушерство и гинекология



Балансираното клетъчно хранене и преодоляването на клетъчното гладуване регулират менструалния цикъл и намаляват свързаните с него оплаквания. В това отношение без никакви колебания препоръчвам комбинацията от Зелена енергия и Есенциални мастни киселини(ЕМК). По начало хемоглобинът при жената е малко по-нисък от този при мъжа поради ежемесечната загуба на кръв. Редовната консумация на микроводорасли има прекрасен кръвотворен ефект и помага за преодоляване на анемията, свързана с менструацията, бременностите, ражданията и абортите. Водораслите въздействат върху оста епифиза-хипоталамус-хипофиза-ендокринна система и заедно с ЕМК осигуряват вещества, необходими за синтеза на различните хормони. По този начин се регулира месечния цикъл през пубертета, в млада и фертилна възраст.
В климактериума продуктите с водорасли също помагат в много направления. Типични за този период са маточните кръвоизливи от миоматозни възли, нарушенията в калциево-фосфорната обмяна, водещи до остеопороза и психоемоционалните смущения. Водораслите и ЕМК действат много добре при тези проблеми, тъй като са богати на аминокиселини, витамини, микроелементи, невропептидни предшественици и други вещества, които комплексно подобряват състоянието на жените в критическата възраст.
Микроводораслите имат подчертано алкализиращо и подсушаващо действие. То може да бъде използвано успешно при венерически заболявания и бяло течение. Знае се, че женската полова система е податлива в това отношение - във влагалището съществуват подходящи условия за развитието на гъбички, хламидии и др.
Същевременно женската уретра е много по-къса и това води до лесно разпространение на инфекциите към пикочните пътища и евентуално към бъбречния паренхим. Като се има предвид, че всяка зараза предполага смущения в имунната система, редовното приемане на водорасли с техния имуностимулиращ ефект обяснява благоприятното им действие при течения, кандидоза, цистити и други възпаления.
Особено важно е да се консумират водорасли по време на бременността както във връзка със запазване здравето и младостта на бъдещата майка, така и за създаване на възможно най-добри условия за изграждане организма на детето, което ще се роди. В това отношение могат да се разграничат няколко периода, през всеки от които е най-добре да се приемат определени продукти.

Преди забременяването в продължение на няколко месеца женският организъм трябва да се изчисти, заздрави и подготви за очакващите го повишени изисквания. Това става с Лесно начало, ЕМК и Супер Антиоксидант. Те подпомагат обмяната на веществата, балансират ендокринната система на жената и намаляват опасността от мутации и други увреждания на яйцеклетките от свободните радикали. Същата комбинация се препоръчва и на бъдещия баща, като при него се добавя и CoQ10/хром за повишаване оплодителните способности на спермата.
Самата бременност се дели на 3 периода по 3 месеца - първият е свързан с органогенеза, за втория е характерно бързото нарастване на плода, а през третия се дооформя бебето и жената се подготвя за раждането.
През първия триместър се препоръчва комбинация от Зелена енергия и ЕМК. С цел осигуряване на всичко необходимо за развиващия се детски организъм се добавя супер антиоксидант, който предпазване от вредното въздействие на свободните радикали и намаля риска от вродени малформации.
През втория триместър се създават условия за изявяване на латентния ензимен дефицит у майката и за настъпване на клетъчен глад както при нея, така и у плода в резултат на по-бързото му нарастване. Препоръчва се към храната да се добавят храносмилателни ензими и да се увеличат 2-3 пъти количествата Зелена енергия и ЕМК. Супер антиоксидантът вече не е толкова важен за детето, тъй като органите и системите му са вече оформени и няма опасност от увреждане. Това не означава обаче, че той е излишен за майката - бременността е стрес за женския организъм, при който се образуват повече свободни радикали. Така че е за предпочитане тя да продължава да го приема.
Най-важното за третия триместър на бременността е, че майката и детето вече се подготвят за раждането. Растежът на плода е все така интензивен, така че е добре бременната жена да продължава консумирането на високи дози Зелена енергия и ЕМК. Храносмилателните ензими подпомагат усвояването на храната, към тях се добавя и коензим Q10 с цел заздравяване и тонизиране на мускулатурата. Всичко това увеличава силите на бъдещата майка и я зарежда с енергия за една по-добра родова дейност.
 Употребата на водорасли АФА по време на бременността е изключително важна и във връзка с профилактиката, за избягване на някои типични увреждания. Бременни, които употребяват микроводорасли, са по-малко застрашени от разширени вени, състаряване на кожата, отрицателен ефект върху красотата на косата, кариеси, проблеми с ноктите, с настроението и т. н. Може със сигурност да се твърди, че чрез консумацията на микроводорасли бременните жени могат да съхранят здравето, младостта и красотата си и дори и след няколко раждания да останат млади и привлекателни.
След раждането на детето, особено когато майката иска да го кърми по-продължително, може да продължи с комбинацията Зелена енергия, ЕМК и Коензим Q10, а ако има проблеми със затлъстяване, вследствие на бременността, може съвсем спокойно да използва Lighten-up! без никаква опасност за влошаване качеството на кърмата или загуба на сили, тъй като свалянето на килограми с тази храна не води до клетъчно гладуване.
 Д-р Петър Найденов 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че споделяте с нас Вашето мнение :-)