16 декември 2014 г.

Коензим Q10 с хром



Коензим Q10 е едно от най-забележителните научни открития през последните няколко десетилетия.

 До 35-40 год. възраст, чернодробните клетки на човека извличат и произвеждат CoQ10 от всяка храна, съдържаща аминокиселината метионин. Хранителни източници, богати на метионин са: зърнените храни /соя/, ядките / особено пресни фъстъци/, зелените зеленчуци, синьо-зелените микроводорасли, полиненаситените растителни масла / сусамово, соево/ рибата и месото. Човешкият организъм има депа на Коензим Q10  в черния дроб, миокарда и клетките на имунната система.

  След 40г. възраст, количеството на CoQ10 започва да намалява. Възможно е в някой жизненоважни органи да се наблюдава 50 и повече процента дефицит на Коензим Q10, което се отразява изключително неблагоприятно върху общото здравословно състояние.

        Например:

- Клетките на сърдечния мускул съдържат многократно по-висока концентрация на CoQ10 в сравнение с тези на телесната мускулатура. Ето защо сърцето първо усеща липсата му и страда, но и бързо стабилизира функциите си при внасяне на CoQ10 с храната.

-CoQ10 укрепва имунната система, доставяйки допълнително количество енергия на клетките й и в качеството си на антиоксидант. Приемането на CoQ10 подобрява клетъчния имунитет и създава висока устойчивост спрямо бактериални инфекции.

- Коензим Q10 съчетава качествата на силен антиоксидант и имуностимулант с уникалната способност да предизвиква  енергиен подем  във всички клетки на тялото и в резултат предизвиква общо подмладяване на организма.



Какъв е смисълът от комбиниране на CoQ10 с водорасли AFA и хром полиникотинат в продуктите на Aquasource?

Като главен отговорник за енергийните ресурси на клетките, Коензим Q10 може да се прояви и като антиоксидант. Тази своя способност, обаче той реализира само при условие, че клетките са оптимално заредени с минерали, витамини и ензими. Ето защо е напълно естествено добавянето на микроводораслите от езерото Кламат. Хромът от своя страна е жизнено важен антиоксидант и е изключителен дефицитен микроелемент.
        Хромът потенцира ефекта  на хормона инсулин и спомага за регулирането на въглехидратната , белтъчната и мастната обмяна. Той е едно от малко известните вещества, способни да увеличат изгарянето на телесните мазнини и да стимулират изграждането на мускулна маса. Никотиновата киселина подобрява кръвообръщението в тъканите и спомага за пълноценното усвояване на продукта. Добавката на хром полиникотинат е особено актуална при болни от диабет и други разстройства  на обмяната на веществата.

                

Употребата на Коензим Q10 с водорасли като хранителна добавка е необходима при:



-Нарушения на сърдечно-съдовата система, имунната, нервната и двигателната системи;
           -Затлъстяване и диабет втори тип, астма, и алергии;

 -Мъже с намалена оплодителна и репродуктивна способност и при сексуални неврози;

  -Всички вирусни епидемии и други банални инфекции;

   -Психическо изтощение, лесна умора, преумора, стрес;

   -Активни спортисти;

   -Всички хора след 35г. възраст.



CoQ10 и активно спортуване

При всяко състезание се изразходва огромно количество енергия и е много важно на спортистите да се даде възможност за бързото й възстановяване. На субклетъчно ниво един от най-важните проблеми е недостигът на СоQ10. При физически натоварвания мускулите се нуждаят от повече CoQ10. Ако в такъв момент към храната се добави СоQ10, той осигурява допълнителна мускулна сила.

В университета в Болоня, Италия, накарали група бегачи да тичат до пълно изтощение върху бягаща пътечка. След това им давали по 100 мг CoQ10 на ден, а на контролната група - плацебо. При повтарянето на пробега тези, които приемали CoQ10, успели да бягат средно с 12% по-дълго време и с 8% по-дълго разстояние в сравнение с контролната група.

Добавянето на CoQ10 подобрява издръжливостта на организма дори без физически упражнения. Група здрави студенти получавали по 60 мг CoQ10 на ден за 8 седмици, без да променят обичайния си начин на живот с минимални физически натоварвания. В резултат средната им физическа издръжливост нараснала с 28%.

Добавянето на CoQ10 в храната на активните спортисти е една чудесна и отдавна доказана възможност за оптимизиране на техните постижения. Съгласно направените изследвания и получените резултати, на спортистите се препоръчва ежедневното консумиране на КоензимQ10 в доза от 30 до 60 или 100 мг в зависимост от възрастта и индивидуалните антропометрични и физически показатели.

Атлетите с върхови постижения изразходват от 12 до 20 пъти повече кислород от хората, водещи заседнал живот. При интензивни физически натоварвания количеството на свободните радикали нараства неколкократно. Това е още една причина активно спортуващите да приемат CoQ10 – освен че подпомага възстановяването на енергийните запаси на клетките, той е също мощен антиоксидант.

Тъй като с възрастта количеството CoQ10 в организма бързо намалява, Институтът по хранене на спортисти Колган препоръчва в храната на всички спортисти да се добавят по 30-60 мг CoQ10 дневно.

Хром и добра спортна форма

Приемането на хром подобрява съотношението между мускулите и мастната тъкан. Мускулната тъкан се увеличава, а тлъстините намаляват. На практика обаче това не винаги означава намаляване на телесното тегло, защото мускулната тъкан тежи повече от мастната.

Хромът увеличава изгарянето на телесни мазнини. Атлети, културисти и други, стремящи се към загуба на тегло, могат да очакват забележителен резултат от Хром полиникотинат, особено ако увеличат интензивността на тренировките. Доказана е ефективността на Хром полиникотинат за намаляване на теглото, натрупване на мускулна маса и регулиране съдържанието на глюкоза.


Продуктът се предлага в опаковка от по 30 капсули

                                  
30 капс. 78,85 лв.
 Можете да поръчате от тук
тел: 0878 781697 (до 19 часа) 







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че споделяте с нас Вашето мнение :-)