14 декември 2014 г.

ЕНЗИМИ И ВОДОРАСЛИ

Ензимите са специализирани протеини с биокатализаторна функция. Нито един биохимичен процес не може да се осъществи без участието на специфичен ензим.
Ензимите се разделят на две основни групи: метаболитни и храносмилателни.
Храносмилателните ензими са необходими за разграждането и усвояването на протеините /белтъчините /, въглехидратите и мазнините, постъпващи в тялото с храната. Различни видове протеази отговарят за разграждането и усвояването на протеините, амилазата – за скорбялата, лактазата- за млечната захар, а липазата- за мазнините. Част от храносмилателните ензими се произвеждат в черния дроб и задстомашната жлеза и по-малко от други клетки в организма, при което се изразходват телесните енергийни  ресурси.
Основната част от ензимите би трябвало да се набавят от ,прясната сурова храна- кълновете,плодове и зеленчуци, мед, ферментирали храни и др. Топлинната преработка на храните и традиционното съвременно меню страда от недостиг на ензими, което претоварва организма с мазнини, протеини и въглехидрати и пренасочва резервите за изработване на повече храносмилателни от колкото на метаболитни ензими. Острият недостиг на метаболитни ензими е една от основните причини за ранното влошаване на здравето, преждевременното състаряване и непрекъснато зачестяване на злокачествените заболявания. Това обуславя необходимостта от рутинно добавяне на храносмилателни ензими като добавка с цел подпомагане на храносмилателния процес и обмяната на веществата в организма /метаболизма/.
            Ефектът от Ензимите на Aquasource с добавени водорасли се подсилва от комбинацията на двете съставки, което води до взаимопомощ и взаимно подсилване на ефекта от тях. Микроводораслите AFA са изключително богати на метаболитни ензими и ензимни кофактори- органично-свързани минерали. Като активират  обмяната на веществата и енергията във всяка отделна клетка, те допълнително стимулират производството на ензими. Добавените към AFA храносмилателни ензими подпомагат предсмилателната фаза на храносмилателния процес.
            Продуктът Ензими и водорасли се препоръчва не само като компонент на Програмата Лесно начало, а и като самостоятелна хранителна добавка за профилактика на хроничния ензимен дефицит и като лечебно хранене. Този продукт е препоръчителен при:
·        Хора с нарушено, нередовно и небалансирано хранене и при консумиране на предимно преработени храни
·        Наличие на оплаквания от страна на храносмилателната система-чувство на умора след хранене, тежест, подуване, стомашни и чревни болки, запек, диария, газове.
·        Деца със забавен растеж и развитие, които не усвояват пълноценно храната.
·        Възрастни хора, при които са намалени броят и активността на ензимите.
·        Често боледуващи от банални инфекции или хронично болни хора.
·        Ензимните добавки са задължителен елемент от всяка очистителна програма.
Продуктът е включени в състава на Програмата Лесно начало или се предлага самостоятелно в опаковки от 60 капсули

60 капсули - 59лв




Можете да поръчате от тук
тел: 0878 781697


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че споделяте с нас Вашето мнение :-)