14 декември 2014 г.

Суперхрани от растителния свят


Картината от ежедневието за рафинираните и обработени растителни мазнини:
Извличане
Стандартният съвременен начин на пресоване не предпазва олиото от светлината и кислорода. Поради това то започва да гранясва още от самото начало. После се губят фосфолипидите, в това число и лецитинът, както и желязото, медта, калцият и магнезият.
Рафиниране
При него се използва натриева основа. Тя се съчетава със свободните мастни киселини, при което се получава сапун. Тук се хабят още минерали и фосфолипиди.
Избелване
При този процес се губи бета-каротинът, а високата температура (110) причинява промени в мастните киселини, които могат да ги направят вредни за здравето.
Обезмирисяване
При него се отделят ароматните масла и останалите мастни киселини. Това става при температура 240-270ОС в продължение на 30-60 минути.
В краен резултат се получава безвкусно олио без мирис, лишено от естествените си витамини и минерали, силно повредено от високата температура. Това наистина е "празно олио". Имайте предвид, че при температури над 150 градуса С, ненаситените мастни киселини добиват мутагенни и канцерогенни свойства.
 


 
Адекватният отговор:


КОМПЛЕКС ЕСЕНЦИАЛНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ

 АкваСорс 

 Това е един от най-забележителните продукти на Aquasource, който до скоро  нямаше аналог в света, но фирмата сама създаде още един, за който ще прочетете малко по-надолу. Представлява студен екстракт кайсиеви и лешникови ядки, слънчогледово и сусамово семе и други естествени  продукти. Това е единствения източник на пълния спектър незаменими (eсенциални) мастни киселини. Съдържа в балансиран вид всичките 88 мастни киселини, в това число и всички незаменими, които са от изключително важно значение за човешките клетки. Препоръчвам го като изключително ценна хранителна добавка, еднакво полезна за болни и здрави, за деца и възрастни, за хора на умствения труд и хора, подложени на интензивни физически натоварвания.  
        Мастните киселини влизат в състава на телесните клетки. В този смисъл те са важни за правилното функциониране на мембранната помпена функция, която контролира преминаването на веществата от и към клетката и я предпазва от различни увреждащи агенти. Незаменимите мастни киселини , както показва името им, не се произвеждат в организма и трябва да се набавят с храната. Те са разпределени в две основни групи – омега-3 и омега-6 и други тяхна основна физиологична роля се корени в обстоятелството, че са изходни продукти за производство на тъканните и някой от ендокринните хормони. По този начин, есенциалните мастни киселини се явяват регулатори на всички важни телесни функции. С възрастта способността на организма да оползотворява пълноценно ненаситените мастни киселини намалява и нуждите от добавянето им отвън към храната нараства.
        Употребата на мастни киселини като хранителна добавка има редица доказани благотворни ефекти:
-  Есенциалните мастни киселини забавят процеса на стареене на клетките.
-         Намаляват атеросклеротичните съдови промени
-         Понижават високото кръвно налягане, подобряват функционирането на психо-невро-ендокринно-имунната система.
-   Спомагат за намаляване на телесното тегло чрез стимулиране на изгарянето на подкожни телесни мазнини.
-         Стимулират растежа.
-         Предпазват от болести
При липса на достатъчно незаменими мастни киселини се наблюдава раздразнителност, лесна умора, предменструално напрежение и намаляване на оплодителната способност у двата пола, влошаване състоянието на кожата, косата и ноктите, съдови увреждания, преждевременно състаряване , алергии, намаляване на интелектуалните способности и др.
Един друг благоприятен ефект, наблюдаван при приемане на по-високи дози есенциални мастни киселини е способността им да предпазват от вътресъдово слепване на кръвните клетки. Този ефект е особено желан при сърдечно-съдови заболявания като инфаркт и инсулт, белодробна емболия, гангрена. Имат противовъзпалително, противоалергично и антиканцерогенно действие, което предполага включването им с цел профилактика и лечение на алергии, артрити, автоимунни и дегенеративни заболявания. Незаменимите омега-3 и омега-6 мастни киселини регулират синтеза на клетъчните хормони и чрез тях контролират всички биохимични процеси в организма.
В дневна доза от 10 до 30 капки, самостоятелно или в комбинация с който и да е от останалите хранителни продукти на Aquasource, есенциалните мастни киселини се препоръчват като ефективно профилактично средство при:


- Често боледуващи деца, подрастващи и особено по време на пубертета;
- при нарушена структура на клетъчните мембрана, какъвто е диабета от II-ри тип
- Особено полезни при хронична умора и стрес.
- регулират кръвната захар;
- укрепват имунната система и създават устойчивост към  бактерии, вируси и алергени;
- важни са за развитието на мозъка и очите на зародиша и за психиката и зрението у
възрастните;

- особено необходими са на мъже, водещи активен полов живот ;
- намаляват  дегенеративните състояния, свързани с остаряването;
- регулират преминаването на  веществата от клетка в клетка;
- участват в синтеза на вещества, регулиращи тъканния метаболизъм;
- необходими са за работата на жлезите с вътрешна секреция - щитовидна, надбъбречни,
полови и други;
- изключително ефикасно намаляват „лошия” холестерол
- участват в производството на хемоглобина;

        Продуктът  се предлага в течна форма във флакон от 50 мл





50 мл.- 44,15 лв.

                                                

Можете да поръчате от тук
тел: 0878 781697 (до 19 часа)
-



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че споделяте с нас Вашето мнение :-)