5 февруари 2015 г.

Как да помогнем на нашите деца да са чувстват по-добре в пубертета!



Пубертет

        
       През пубертета организмът се развива много бурно и се нуждае от особено добра и богата храна. Тогава също така се отключват някои от хроничните болести, в това число и някои психични болести.
Пубертетът е период на преустройство на цялата обмяна на веществата и най-вече - на ПНЕИ системата. Знаем, че микроводораслите действат целенасочено върху епифиза, хипофиза, хипоталамус, които пък са свързани с биологичния часовник и с цялата ендокринна и имунна система. Ето защо подрастващите в тази възраст имат нужда от тях даже в по-голяма степен отколкото по-малките деца, особено при признаци на разбалансиране на тази система.
В началото при момичетата менструалният цикъл не е добре установен и се получават различни първични или вторични форми на аменорея или дисменорея. Клетъчното гладуване и неправилното хранене в детството понякога водят до затлъстяване. Така децата навлизат в пубертета с наднормено тегло. По това време обаче те стават особено чувствителни към външния си вид и реагират болезнено на забележки във връзка с него, особено когато са направени от приятелки или момчета, които харесват. Това е достатъчно да ги накара да предприемат драстични мерки, изразяващи се най-вече със спазване на безмилостни диети, които задълбочават клетъчното гладуване и разстройват още повече метаболизма. Така се стига много лесно до потискане на менструалния цикъл, тъй като организмът се стреми да запази намалените си жизнени сили.

Сравнително често през пубертета се отключва дори анорексия, която обикновено води до разстройство на менструалния цикъл при момичетата. Това е особено опасно, когато в същото време децата тренират. Например момичетата, които тренират художествена гимнастика, се стремят да поддържат минимално тегло и това води често до нарушения в менструалния им цикъл.
Практиката показва, че включването на микроводорасли, обикновено Пакет за лесно начало и Есенциални мастни киселини или Зеленаенергия и Есенциални мастни киселини, само за един-два месеца обикновено води до възстановяване на липсващия менструалния цикъл. По-продължителната употреба увеличава ефекта.
Ако все пак децата наистина искат да свалят някой и друг килограм, това може да стане без никаква вреда за здравето с Lighten-up! в съчетание с Есенциалнимастни киселини и Коензим Q10 с хром. Така родителите могат да бъдат напълно спокойни, че децата им същевременно подобряват имунитета си и балансират ендокринната си система. Тези продукти са особено подходящи за девойки, трениращи художествена гимнастика или балет, както и 2-3 месеца преди абитуриентския бал.
По време на пубертета момчетата се опитват да тренират и да натрупват мускули, за да подобрят външния си вид. В такъв случай те, често даже тайно от своите родители, прибягват до помощта на анаболни препарати или всевъзможни хранителни добавки. От една страна не се знае доколко те са чисти и безопасни, а от друга - употребата в тази възраст на анаболи, особено ако става дума за хормонални препарати, може впоследствие да доведе до увреждане на сърдечно-съдовата или други системи и здравословни проблеми от всякакъв характер.

Тази опасност може да бъде избегната ако родителите им осигурят микроводорасли, особено протеиновите шейкове, Зелена енергия и есенциални мастникиселини, както и коензим Q10 с цел повишаване на енергията и мускулната сила. Това са напълно безвредни продукти без никакви странични явления. А те, освен това, повишават интелигентността и въздействат благотворно върху нервната, кръвотворната, имунната и всички останали системи на тялото.


на д-р Петър Найденов 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че споделяте с нас Вашето мнение :-)