14 декември 2014 г.

ХРАНАТА - посланик на козмическия разум

 Съвършената суперхрана 

Синьо-зелени микроводорасли от езерото Кламат

                Синьо-зелените микроводорасли –AFA, които са ядрото на здравословните храни на AquaSource, са  естествен източник на лесноусвоими протеини, минерали, бета-каротин, ензими, хлорофил, антиоксиданти и още редица важни за клетъчния метаболизъм вещества.
            Най-важните качества на тази уникална природна храна са:
- AFA са пълноценна протеинова храна с уникален аминокиселинен профил. Протеиновото им съдържание е неколкократно по-високо от това на соята, месото и другите традиционни източници на протеини. Нещо повече, аминокиселините на микроводораслите постъпват в човешкия организъм в готов за усвояване вид, без да се нуждаят от енергиен и ензимен разход.
            - Кламатските синьо-зелени микроводорасли растат във воден басейн, захранван от водни потоци с геотермален произход. Затова по съдържание на органично свързани минерали /калций, мед, хром, желязо, манган, магнезий, селен, силиций, цинк, и др./ те далеч превъзхождат висшите растения /органичната алфалфа например/ и се доближават до океанските водорасли от рода на келпа. Известно е , че само органично свързаните, хелатирани макро- и микроелементи се усвояват от клетките и участват пълноценно в обмяната на веществата.
            - AFA съдържа в балансиран вид почти всички необходими за човешките клетки витамини и кофактори /витамин А, витамин С, всички витамини от група В, фолиева киселина, витамин Е и др./. Особено ценно за кръвотворението е съчетанието на голямо количество лесноусвоимо желязо и висока концентрация на витамин В12, което създава предпоставки AFA да бъде основна лечебна храна при различни анемични състояния. Многобройни научни данни свидетелстват, че бета-каротинът, от който тялото произвежда витамин А  родопсин, ретинол и ретиноидна киселина е важен фактор на растежа и развитието, мощен антиоксидант и имуностимулатор.
            - Богатството на пигменти – хлорофил, фикоцианин и други определят подчертаните антиоксидантни, имуностимулиращи, антиканцерогенни, пречистващи и регенериращи свойства на AFA . Благодарение на тях, застрашените от радиоактивно увреждане хора / работещи в радиационна обстановка и подложените на лъчелечение пациенти / могат да се надяват на значителна защита.
            - Един от най-интересните и полезни аспекти от свойствата на тази клетъчна храна е уникалният й благотворен ефект върху нервната система, мозъка и психиката, както и способността й да регулира дейността на нерво- ендокринните  структури.Чрез повлияване на тъканните хормони и мозъчната невромедиация, AFA повлиява благотворно всички състояния , свързани с проблеми в тези най-важни за адаптацията и здравето на човека физиологични системи. Този особено желан аспект от въздействието на AFA  се проявява в преодоляването на стреса и различни видове депресия , отстраняване  на ендокринни аномалии, подобряване яснотата на ума и възможността за продължителна концентрация, стимулиране на нервно-психичното развитие.
            Естествено, най-добрата стратегия е да се предпазваме от болести чрез правилно хранене, а не да се лекуваме от различни увреждания . Във века на конкуренцията, стреса и екологичната драма,  това е храната за вашето тяло, емоции, ум, психика и духовност.

AFANIZOMENON FLOS AQUAE - ХРАНАТА - ПОСЛАНИК НА КОСМИЧЕСКИЯ РАЗУМ

В последните няколко десетилетия човечеството по принуда погледна с нови очи на своята храна: с очите на милиардите си клетки. В процеса на бързото си развитие съвременната медицинска наука за клетъчно хранене преоткри древната тайна за целебния ефект на биогенната храна, която притежава всички необходими качества за поддържане и бързо възстановяване на жизнената хармония в човешкия организъм. Практическите резултати от системното използване на пълноценна клетъчна храна доказаха отново, че храната може и трябва да бъде единственото ни лекарство. Най-сигурният потенциал за осигуряване на желаното от всеки ниво на енергия, здраве и благосъстояние са естествено заложените в човека възстановителни механизми, блокирани от съвременния неестествен, стресов начин на живот. Не съществува лекарство - панацея. Панацеята е във всеки от нас - в чудото, наречено човек със заложената в него уникална самовъзстановителна и оздравителна способност, за реализирането на която е необходимо ежедневно, пълноценно клетъчно хранене.
Да припомним коя храна наричаме "творяща живот": това са ядливите синьо-зелени микроводорасли, кълновете, медът, пчелните продукти и майчиното мляко. От тях, единствено микроводораслите нямат съприкосновение с обеднялата на хранителни вещества и пребогата на стотици отрови почва. Те са напълно завършена, концентрирана и така да се каже, "готова" за консумиране храна от първото стъпало на хранителната верига - един наистина необикновен дар от природата, който не изисква особена намеса на човешка ръка за да достигне нашата трапеза.
Много са интригуващите качества на най-често употребяваните като храна синьо-зелени микроводрасли. Сред тях безспорен шампион е Afanizomenon flos aquae (AFA) от езерото Горен Кламат. AFA притежава специфичен хранителен профил и редица други качества, които я отличават от останалите видове: нискокалоричност и лесна усвоимост на клетъчните съставки, високо съдържание на протеини, органично-свързани минерали, витамини, есенциални мастни киселини, имуностимулиращи сулфолипиди и фикопигменти, коктейл от всички необходими в борбата с дегенеративните и злокачествени страдания антиоксиданти. Но най-забележителната стойност на AFA не е в концентрацията на хранителни вещества и имуностимуланти, нито дори в новооткрития балансиращ ефект върху производството на клетъчни хормони, а в един друг поразителен научен факт: В особено положителното, регулиращо въздействие върху функцията на централната и периферна нервна система, на хипоталамуса, епифизата и хипофизата, върху емоциите, мисловната и психическа дейност и в крайна сметка в способността да повлияе благотворно ПНЕИ системата. Изследванията показват, че кламатските водорасли AFA са единствената храна, която стимулира и възстановява баланса на цялата Психо-Невро-Ендокрино-Имунна система, в резултат на което може да повлиява положително на различни тежки страдания /депресия, глухонемота, олигофрения, множествена склероза, епилепсия, Алцхаймерова болест, различни форми на наркомания и др./ Тези наглед чудотворни терапевтични резултати са пряко следствие от уникалния, несравним с никоя друга природна храна енергиен /елекромагнитен, квантов/ профил на AFA: съчетание от чиста слънчева енергия /прана/ и специфичната енергия на водата в този единствен по рода си воден басейн. Благодарение на тези свойства AFA плавно регулира функцията на комплексната адаптогенна система в човешкия организъм /ПНЕИ/ чрез енергизиране на т.н. "фини организиращи енергийни мозъчни полета". Последните са енергийни хранилища, съдържащи матрицата, която формира нашето физическо тяло. Постигането на такъв енергиен баланс е необходимата основа за всяко по-нататъшно лечение, независимо от конкретното физическо страдание. Тъй като всички болестни състояния са психични по своята най-интимна природа, храната, регулираща психичните процеси се явява първото и най-важно лекарство, а и най-пълноценната защита и профилактика на което и да е страдание. Оценявайки този особено желан ефект на AFA, в САЩ вече разработиха специални програми за захранване на децата от най-ранна кърмаческа възраст с т.н. от тях "ментално водорасло" (mental algae).
Какво е вероятното бъдеще на тази несравнима храна през новата енергийна епоха на Водолея от гледна точка на модерната, холистична медицина? Всички известни на науката и практиката факти свидетелстват в полза на становището, че АFA e своеобразен посланик на космическия разум. Тя е най-добрият ни шанс чрез постепенна промяна на вибрациите на физическо, енергийно, емоционално и ментално ниво да разтворим чрез храната, незабелязано за самите нас, дверите на своето съзнание и да приемем облика на Homo Spiritualis - човекът на следващата раса.
С пълна чаша шейк с водорасли AFA в ръка, в навечерието на следващото хилядолетие Ви пожелавам здраве и творческо дълголетие!
Проф. Мария Папазова












МИКРОВОДОРАСЛИТЕ - най-фина суперхрана - една изключително интересна статия!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че споделяте с нас Вашето мнение :-)